Lipolle ottelupallo lauantaiksi – Hamina on pakkovoiton edessä Vallikentällä

Oulun Lippo oli Ykköspesiksen finaalisarjan torstain kolean sään kamppailussa vahvempi jaksoin 1-0 (1-1, 5-3). Vierailija hallitsi avausjaksoa, mutta kotijoukkue tunsi pohjoisen tuulten metkut paremmin ja pystyi pitämään haminalaishallinnan aisoissa.

Lippo johtaa ottelusarjaa täpärien vaiheiden jälkeen voitoin 2-1.

Ottelu alkoi oranssipaitojen sisävuorolla. Nopeat kärkietenijät Joona Mäkelä ja Henri Heikkilä eivät päässeet kentälle, mutta joukkueen ykköspalkittu Roni Wahlin jalat kulkivat mallikkaasti läpi ottelun.

HP sai rakennettua palottoman ajolähdön Juha Leskiselle, jonka lyönnillä oululaisyleisö hiljennettiin Wahlin tuodessa taululle 0-1. Lisäjuoksua se ei saanut aikaiseksi ja pitkään näytti siltä, että se riittäisi jaksovoittoon.

Neljännessä vuoroparissa HP:lla oli kolme ajolähtöä. Kotijoukkue hyydytti ne yksitellen vakuuttavilla ulkopelisuorituksilla. Nämä teot herättivät kotiyleisön kannustamaan omiaan ja yleisön sisu palkittiin kahden palon tilanteessa, kun kotijoukkueen ykköspalkittu Markus Lehtiniemi löi Jimi Heikkisen kotiin jakson päätöslukemiksi.

Tauon jälkeen ilmeet joukkueiden välillä vaihtuivat. Lippo takoi tilanteita ja avausvuorossa polttolinjan avustuksen hyödynsi Tapani Piri lyönnillään ja kotijoukkue meni 1-0 johtoon Lehtiniemen tuodessa. Seuraavassa vuorossa Eino Järvelä löi pallon väliin ja pari virhepomppua auttoivat nopeajalkaisen, alkukauden Vimpelin Vedon suomensarjajoukkueessa pelanneen Teemu Isoketon kotipesään.

Haminalaiset saivat kavennettua Leskisen ykkösrajanäpyllä, kun Mäkelä kipitti kotipesään. Kolmannessa vuorossa Lippo rakensi tilanteita ja tehden lukemat 5-1. Viimeisessä vuoroparissa HP kavensi kahdella juoksulla.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Miesten Ykköspesiksen kolmas loppuottelu siirtyy torstaille

Miesten Ykköspesiksen kolmas loppuottelu Oulun Lipon ja Haminan Palloilijoiden välillä on siirretty keskiviikolta pelattavaksi torstaina 17.9. kello 16 alkaen.

Erittäin poikkeuksellisen ottelusiirron syynä ovat sääolosuhteet, jotka Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan aiheuttavat riskin ottelun läpiviennille. Päätöksen tekivät yksimielisesti Pesäpalloliitto sekä molemmat seurat.

Lue koko uutinen: www.pesis.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Ympyrä-Pesis 2020 otteluohjelma

Ympyräkaupungin herruus ratkotaan 26.9.2020 Vallikentällä! Mukana Ympyrä-Pesiksessä on tänä vuonna 6 kovaa joukkuetta; Prontec Service, KPL Harraste, Vetoryhmä, Haminan Pallerot, Sulzer ja KaRu! Kioski palvelee tapahtuman ajan. Tervetuloa seuraamaan otteluita!

Lue koko juttu

Haminan Palloilijat pelaa noususta Superpesikseen!

Haminan Palloilijat katkaisi miesten Ykköspesiksen välieräsarjan suoraan kolmessa ottelussa. Alajärven Ankkurit kaatui lauantaina Vallikentällä niukasti 1–0 (2–1, 2–2), ja HP etenee sarjan finaaleihin voitoin 3–0.

Ykköspesiksen finaalit alkavat lauantaina 12. syyskuuta. Finaalisarjan voittaja nousee ensi kaudeksi Superpesikseen.

HP:tä vastaan tulee joko runkosarjan voittaja Oulun Lippo tai neljänneksi sijoittunut Puijon Pesis. Lauantaina Oulu kavensi otteluvoitot 1–2:een, kun se voitti Puijon kotikentällään supervuoron jälkeen 1–0 (1–1, 3–3, 1–0).

Alajärvi-pelissä tilanteita oli avausjaksolla niukasti. HP:stä Juha Leskinen kotiutti Tuisku Tuovisen ja Erik Lahti Lauri Aitalan.

Myös toisella jaksolla joukkueiden tiiviit ulkopelit tekivät vastustajan etenemisen hankalaksi. HP:n juoksuhanan aukaisi Leskinen vasta kolmannen vuoron tasoittavalla.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Yleisökeskiarvot Vallikentällä koko Ykköspesiksen kovimmat!

Vaikka kulunut kesä on ollut yleisörajoitustenkin osalta haastava, ovat pesiksen ystävät silti löytäneet tiensä Vallikentälle erittäin kiitettävissä määrin.

Runkosarja 2020 on taputeltu sekä miesten että naisten osalta ja iloksemme voimme kertoa, että Haminassa yleisökeskiarvot olivat koko Ykköspesiksen kovimmat niin miehissä kuin naisissa! 🔥💪

Miesten yleisökeskiarvo oli 793 katsojaa/ottelu ja naisten keskiarvo peräti 425 katsojaa/ottelu!

SUURI KIITOS kaikille Vallikentällä matseja seuranneille!

Miesten otteluita toki vielä jatketaan pudotuspelien merkeissä, tervetuloa kannustamaan jatkossakin!

 
 
 
 
 

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto